Stafetten har landat hos Katarina

Uppdaterat 26 april 2011

katarina 

Jag heter Katarina, har ingen kennel men väl huset fullt av hundar. Närmare bestämt fem stycken. En liten shetland sheepdog, två colliesystrar och sist men inte minst två leonberger.

Collie är en ras jag vuxit upp med och så snart jag som vuxen flyttade till eget hus gjorde jag slag i saken och köpte min första alldeles egna. Vi mötte uppfödaren utanför utställningen i Vänersborg Pingstafton -85 och hämtade hem lilla Moody. Vilken lycka! Vi gick kurser och hon ställdes så smått men så kom det som det så ofta gör, tillökning i familjen och utställningarna lades på is.

Efter henne kom ytterligare tre collies in i mitt liv. Vi var aktiva med dem och ställde även dessa men än en gång utökades familjen med en tvåbent valp och det var bara att inse att bilbarnstol, ytterligare två barn, barnvagn och tre collies INTE fick plats i en och samma bil.

2006 hade vi en liten överläggning i familjen. Det var sorg efter en nyss bortgången hund. Barnen var nu större och det fanns nu tid för mig och mitt intresse på ett annat sätt.
Vi enades om att en hund till skulle det bli men denna gång skulle vi ha en lite mindre ras. Inte så konstigt då kanske att vi fastnade för Shetland Sheepdog. Underbara, kvicka, lättlärda Nellie kom in i vårt liv.

Naturligtvis slutar inte historien där.
Nån collie måste vi ju så klart ha i familjen så våren 2007 hämtade vi hem lilla Nova. Sen gick det som det gick. Två månader senare flyttade även hennes syster Nikki hem till oss.
Jag blev aktiv i Brukshundklubben. Gick kurser med alla hundarna och satt själv i styrelsen som sekreterare.
Med Nellie har jag och dottern hunnit med några år med agility. Jag har också tränat lydnad med främst henne och Nova. Nikki är främst dotterns hund som hon gått kurser med och även visat i ringarna på inoffar.

Jag passade också på att gå SKK:s uppfödarutbildning, mest för att lära mig mer. Om det blir nån avel får framtiden utvisa men kunskapen är inte tung att bära som man säger.

Så hösten 2008 var det dags igen. Jag fick kontakt med Pirre på Knickerbockers och in kom en helt ny ras i vårt liv, leonberger. Härliga Alice flyttade in och tog oss med storm!  Våren 2010 kom nästa lejon, vår underbara vackra Alva, även hon från Knickerbockers. Med henne har jag nu riktigt kommit igång med utställningarna och det har faktiskt gått riktigt bra. Alva är för övrigt den lilla valpen halvvägs i en SP-säck i bildspelet på Sportsmans Tradings startsida.

Med fem hundar i familjen går det åt mycket foder. När jag kom i kontakt med Sportsmans Pride insåg jag snabbt att här fanns ett mycket bra foder för alla mina hundar. Hundarna bestämde sig lika snabbt, de fullkomligt älskar fodret! För att inte tala om katterna som naturligtvis också får Sportsmans.

Att det dessutom är prisvänligt gör ju inte saken sämre…

Vill ni läsa mer om mig och hundarna så finns vi på www.skinnfallerod.se

// Katarina

Ordermottagning

Bli Återförsäljare