Lundahövdingens kennel tar över stafetten…

Uppdaterat 17 juni 2010

lunda

Jag heter Christina och har Lundahövdingens kennel och vi har uppfödning av Borderterrier. Min man och jag har 5 Borderterrier, 2 av dessa är avelstikar och 4 av dem ställer jag ut. Anledningen till att jag valde Borderterrier är att jag är uppvuxen med rasen sedan jag var 7 år gammal. Jag ville ha en ras som tycker om att hänga med på allt.

Aktiviteter som jag gör med hundarna: skogspromenader, viltspår, gryt, rallylydnad och vi deltar i olika typer av kurser.

För er som inte vet vad rallylydnad är så är här en kort beskrivning:

Man ska ta sig igenom en bana genom att läsa på skyltarna vad man ska göra. T ex sätt hunden och gå ett varv runt hunden.

Vill man ha en allroundhund ska man skaffa sig en Borderterrier. Vi aktiverar våra hundar mycket och dom hänger med på mycket av det vi gör på fritiden. Dessutom är det en bra familjehund då de flesta går bra ihop med både barn och andra hundar.

Det finns vissa Borderterrier som inte gillar utställningar men annars är det svårt att komma på någon aktivitet som dom inte tycker om, bara att gå en promenad gör dom överlyckliga. Det är en lättlärd ras som behöver ha någon form av aktivering, rasen tycker inte om att vara en soffpotatis, då blir de uttråkade. De trivs både ensamma och i flock, beroende på individen.

I rasklubben har vi ett ordspråk: ”En gång en Borderterrier alltid en Borderterrier”.

Jag skulle inte kunna leva utan en Borderterrier i hemmet, då rasen betyder mycket för mig och min familj.

Hundar är mitt stora intresse och min dröm är att få arbeta med hundar i framtiden.

Mitt mål med aveln är att föda upp friska och sunda hundar och det känner jag att jag kan göra med ett så bra och prisvärt foder som Sportsman´s Pride.

Vår tik Annie åt Sportsman´s Pride när vi köpte henne för 5 år sen och det åt våra hundar tills vi fick veta att det inte skulle säljas i Sverige längre till min stora besvikelse. När jag hörde att det såldes i Sverige igen så gick jag genast tillbaka till Sportsman´s Pride.

Senaste utlåtandet från utställningsdomare var inte enbart ” bra päls” utan ”mycket bra päls”, t.o.m min äldsta tik mår mycket bra av Sportsman´s Pride. Av någon anledning så mår hon inte lika bra av många andra torrfoder, ett annat exempel på att fodret är bra är att en av mina valpköpare som har två valpar från vår kennel har gått tillbaka till fodret. För oss så finns det inget annat foder än Sportsman´s Pride.

Vi är återförsäljare av fodret och kommer att fortsätta använda det.

Gå gärna in på vår hemsida www.lundahovdingens.se. Undrar ni över något så hör gärna av er på telefon eller email.

/Christina

Ordermottagning

Bli Återförsäljare