Om oss

Uppdaterat 14 januari 2015

Vem, hur, vart och varför?

Ja, vem är det nu som startar upp en importverksamhet inom hundfoder, varför gör man det och var ska man kunna syssla med sådana saker ….?

Historien bakom Sportsman’s Trading Sverige AB är väl bara ännu ett exempel på att en rad med saker bara leder fram till något man från början absolut inte hade tänkt sig.

Låt oss börja från början och då skulle det väl vara mest naturligt att starta med att presentera den av oss som har hållit på aktivt med hundar längst;

Thina Melleby har haft hundar och hundsport som hobby, för att inte säga livsstil under stora delar av sitt liv.

Från att ha börjat med Pudel, Dvärgspets, Chihuahua, Whippet och utställning av egna hundar och handling(ringsekreterarutb.1984), fattade hon intresse för hundkapplöpning och greyhounds och har sedan -85 varit aktiv på landets hundkapplöpningsarenor – dels som tävlande men även som Domare, Tävlingsledare, Träningsansvarig och suttit på styrelseposter mm.

Det har genom den egna kenneln (startad 1987) även blivit några kullar som gett en del riktigt framgångsrika hundar.

Thina valde att lämna jobbet som speciallärare och satsar på hundfoder.

.

Vidar Melleby (invandrare från grannlandet i väst) är uppvuxen med jakthundar och har alltid varit förtjust i hundar men det var först då han bildade par med Thina, att hund – och då framför allt hundkapplöpning – blev mera en livsstil än bara ett intresse.

Kapplöpningshundar kräver optimalt foder och har man ett antal hundar betyder självklart även priset på fodret en del. Det blev alltså till att hitta ett foder som gav ”best value for money” och det hittades i Sportsman’s Pride som på den tiden inhandlades från den tidigare importören.

Vidar introducerade fodret för sin norska kompis Jostein Berndt. Eftersom Sportsman’s Pride inte fanns på den norska marknaden startade han upp Porthos Trading AS som nu under många år varit framgångsrik importör på den norska marknaden.

Jobb, avståndet till banorna osv. ledde tyvärr till att vi fick omprioritera och det aktiva tävlandet lades ner för några år sen.

 

Numera finns en pensionerad greyhound kvar som familjmedlem och denna har fått sällskap av  Collien Gandalf och Lurchern Camaro.

Thina har även en del domaruppdrag på inofficiella utställningar, håller Ringträningar och kurser.

Då har vi utrönat vem men varför, hur och vart?

Som de flesta känner till lämnade den tidigare importören varumärket Sportsman’s Pride sommaren -09.

Porthos Trading AS i Norge tog över ansvaret för hela Skandinavien och började leta ny importör i Sverige.

Kontakterna med den norska importören, övertygelsen om fodrets höga kvalité och varumärkets starka position på den svenska marknaden, gjorde beslutet att tacka ja enkelt när erbjudandet om att överta agenturen för Sverige kom.

Bor man i Hällevadsholm var det ju bara naturligt att även bolaget skulle vara hemmahörande i Hällevadsholm.

Ett trailerlass eller två med hund- och kattfoder kräver plats och även någon som tar hand om packning, försändelser och logistiken i övrigt.

Företagsporten i Tanum.

Från början var tanken att allt foder skulle läggas på lagerhotell men det blev i stället så att egna lagerlokaler hyrdes på Företagsporten i Tanum (tidigare Tanums Teleport) där Anna Andersson finns på plats och får allt att funger på bästa sätt.

Var Företagsporten i Tanum finns vet kanske inte så många men om man från E6:an spanar efter dom jättelika parabolantennerna (30 + meter i diameter) som finns på tomten hittar man nog rätt till lagret.

Ordermottagning

Bli Återförsäljare