Tack och Lycka Till Gunilla!

Uppdaterat 14 februari 2011

 lakavattn

Jag heter Gunilla Jonsson och bor i Strömsund, ett litet samhälle i norra Jämtland. Här trivs jag med skogen runt husknuten och fjällvidderna ett stenkast bort. Jag är leg. sjuksköterska, men för sex år sedan fick jag erbjudandet att jobba på en veterinärklinik och med mitt stora djurintresse tackade jag glatt ja! Sedan ett år tillbaka har jag även den nya titeln leg. djursjukvårdare.

Mitt stora intresse är slädhundar. I drygt 15 år har slädhundar varit en stor del i mitt liv och kan jag fortfarande inte låta bli att förundras av deras glädje, vilja och enorma kapacitet. För några år sedan startade jag företaget SnöYra Äventyr som erbjuder hundspannsturer i liten skala och i dag finns tio alaskan huskies på gården. Men inte nog med det… Det måste ju finnas minst en hund inne också! Så i höstas fick jag mitt kennelnamn Speed Up registrerat hos SKK och min första kull whippetvalpar har precis flyttat hemifrån.

jag_btt2008

Just nu ligger vi i hårdträning inför vinterns stora utmaning Amundsen Race, en långdistanstävling med start i Östersund. Den totala sträckan är 400km och spåret går genom hela Jämtlandsfjällen, först ner till Tänndalen för att sedan vika norrut förbi Helags och Sylarna innan målgången i Åre. Att köra en tävling på 40 mil kräver enorma förberedelser. Inget får lämnas åt slumpen.

Slädhundar älskar att springa!! Det är så fantastiskt roligt att se deras glädje varje gång jag ställer fram släden och kommer med selarna. Samarbetet med hundarna och känslan av att ha deras fulla förtroende är obeskrivlig. Det är min uppgift och mitt ansvar som förare att se till att mina hundar får de bästa förutsättningarna att klara dessa ansträngningar. Det handlar inte bara om rätt träning, utan även om god hundhållning och naturligtvis optimal utfodring. Genom både mitt intresse och yrke, har jag under åren samlat på mig massor av kunskaper och erfarenheter om näringslära och utfodring. Och det är inte lätt att hitta rätt i ”foderdjungeln”. Framför allt inte när man har många hundar och även måste ta hänsyn till priset. Men det går helt enkelt inte att fuska sig fram för att nå framgångar, utan hundarna måste få det bästa!! Mitt val var ganska enkelt, och jag är mycket nöjd med Sportsmans Pride Professional till mina slädhundar. Jag, eller kanske framförallt hundarna, har dessutom fått en ny favorit: Sportsmans X-tra som energibomb under tuffa träningspass. Hundarna är helt galna i det och den fyller snabbt på hundarnas behov av fett och protein. Släden kommer att vara full av korvar under Amundsen race!! Visste ni att en slädhund förbrukar upp till 10 000 kcal per dygn under en långdistans tävling? Detta ställer stora kvar på energitätheten och smältbarheten i fodret, annars orkar hundarna helt enkelt inte äta den mängd foder som de behöver.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi på Fjällveterinären är återförsäljare för Sportsmans Pride och vår försäljning ökar stadigt hela tiden eftersom våra djurägare upptäcker vilket kanonfoder detta är. Det är lätt att hitta rätt foder för den enskilda hundens individuella behov och vi har hittills bara haft nöjda djur och djurägare. Även om inte SP kan räknas som veterinärmedicinskt ur behandlingssyfte, som en del andra veterinära fodermärken gör, så har vi haft stora framgångar vid utfodring med Sportsmans Prides Lam & Ris vid foderallergier och hundar med mag-tarm störningar.

Om ni blir nyfiken på hur det går för mig och mina hundar under kommande utmaningar kan ni följa oss på Fjällveterinärens hemsida. Där kommer att finnas en länk till min träningsblogg. Amundsen race kan ni följa och läsa mer om på www.amundsenrace.com. Håll tummarna!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tack för ett foder i toppklass!

//Gunilla och alla Speed Up och SnöYra hundar

Ordermottagning

Bli Återförsäljare