Pinnarpspecialen

Uppdaterat 24 augusti 2011

Den 5,6 och 7 augusti gick Pinnarpspecialen av stapeln. Hela 3 dagar med bara hundaktiviteter ordnat av Svenska Leonbergerklubben och Svenska Newfoundlandshundklubben. Platsen vi valde var fantastisk, den påminde lite om norska fjordar med sjön omgiven av berg. En underbar inramning åt våra tävlingar =)

pinnarp2

Det började på fredagkvällen med lydnadstävling. Det var 14 ekipage anmälda totalt. Vann klass 1 gjorde Lena Atte & Fire´n ice Tamina, Eng, Springer Spaniel med 182 p och klass 2 vanns av Josefin Haag & Conviction´s Casanova, Am.Staff. Terrier med 139 p.

Tyvärr fick vi ingen bild på vinnarna men andra bilder och resultat finns på www.pinnarpspecialen.se

pinnarp1

På lördagen var det dags för utställning, en inofficiell för alla raser. Vi hade 66 hundar anmälda! Domare för dagen var Fredrik Rankleven. Det var soligt och varmt med lite fläktande vindar, prefekt för utställningen! Vi startade klockan 10 och var klara ca 16, det var en hel del hundar att bedöma. Dagens slogan var” så ni får valuta för pengarna” myntat av Domaren Fredrik. Så det sista ärevarvet sprangs av Fredrik och ringsekreterarna, så alla fick valuta för pengarna =)

pinnarp3

Ni hittar alla resultat från utställningen på specialens hemsida, både BIS vinnare och gruppvinnare!

Både lydnadstävlingen på fredagen och utställningen på söndagen lockade en hel del nyfikna. Och campinggästerna flockades också runt aktiviteterna. Det var många hundar som blev klappade den här helgen =)

Lördagen hade Svenska Newfoundlandshundklubben uppvisning i livräddning med hundarna. De passade också på att slå ett rekord!
Tidigare har en newfoundlandshund dragit in en båt med 500 kg människor men nu testade de att fylla båten till 750 kg. Och det gick galant förståss, vad annars =) Hundarna simmade in med båten full med folk, det var kul att se hur starka de är i vatten.

pinnarp4

Söndagen började med regn. Och mer regn. Ja, det regnade hela dagen. Men just den dagen gjorde det inte så mycket. Då var det vattenprov för Leonberger och Newfoundland. Alla skulle bli blöta ändå så vad gjorde det att det strilade? Vattentävlingen fick endast 4 deltagare och det kom en tapper skara publik som trotsade vädret också. Men vattnet i Pinnarp var varmt och alla hundar och förare var duktiga och glada, så trots vädret blev det en härlig avslutning på dessa tre dagar med hundaktiviteter. Och sist men inte minst, vill vi tacka Sportsmans-pride för alla generösa priser! Det var många som tackade extra och mailade dagarna efter och var så glada över så fina priser. Som arrangör är det extra roligt när man kan erbjuda fina priser till hundar som når framgång på tävlingar =)

pinnarp5

Med vänlig hälsning

Pirkko Andersson gm. Svenska Leonbergerklubben

Ordermottagning

Bli Återförsäljare